Portfolio

Filter By All Featured Architecture + Interiors Blinker Branding 3D Visualizations
PREV
NEXT
i
×

Location:

Boston, MA

Area:

16,584 SF

Scope:

Architecture

Interior Design

Space Planning

3D Visualizations

Project Management

Custom Millwork Design

Custom Furniture Design

Furniture Specifications

Environmental Graphics

Signage Fabrication Design

Brand Integration

Partners:

Avison Young | Tremont Construction Management | NV5

Photographer:

Images © 2019 Neil Alexander

×

All

DataXu

DataXu was looking to move their offices from the Fort Point area to downtown Boston and settled on 53 State Street in the 25th and 26th Floors.


DataXu’s working environment is extremely collaborative, so the program of the space is majority open office with small conference, huddle, and phone rooms to allow for meetings and private conversations. They frequently hold company-wide town hall meetings so there was a big focus on creating a large café that could double as a meeting space. We also created a reception area and an interconnecting staircase to allow employees seamlessly to travel from one floor to the next.


One of the bigger challenges for DataXu was going from the brick and beam low rise building in Fort Point to a Class A high rise building. The team liked the rustic feel of their existing offices and wanted to capture the same look throughout the finishes in the new space.


In the DataXu project, we were able to create a productive working environment with various collaboration spaces and the perfect balance between open and enclosed working areas.

Contact Us
PREV
NEXT
i
×
×

All

Meketa Investment Group

Meketa is a global investment consulting firm that sought out Fusion to design their Westwood location. We transformed their new office into a space that reflects Meketa’s innovative, modern and collaborative culture while offering their employees convenient access to public transportation and other amenities. With a strong focus on wellbeing and employee experience, Meketa turned to us to guide them through relevant trends, workplace strategy and thought leadership to create a hybrid style workspace.

With an expansive window line and by designing private offices and huddle rooms to the core of the space, Meketa can offer 85% of its employee’s “window” seats to take advantage of natural light. Low panels and dividers allow light to filter through to the core spaces which are enclosed with glass to maximize natural light. Meketa desired to offer choice and flexibility, the main café is a multi-use space with the capability to offer a “town hall” experience, a working café, or a place of refuge for independent work or an easily reconfigurable space for collaboration, with easy access to the outdoors, it was also important to design outdoor lounge areas to take advantage of agreeable weather days to entice employees into the office. In addition, a second-floor coffee bar lounge was designed off the communicating stair to allow for a visual connection between the two floors.

Meketa's hybrid workstyle made huddle and meeting rooms essential to accommodate not only technology to support the hybrid worker but to offer flexibility in addition to functionality, as they grow and adapt to change within their own office needs. Every huddle space can easily turn into a private office, team meeting space, or quiet room. Adaptable furniture was key in this design. The power of choice – when to work and how to work was a common theme throughout the office design.

Contact Us
PREV
NEXT
i
×
×

All

1200 Crown Colony

When originally approached by Bridge Investment Group for a full building repositioning at 1200 Crown Colony Drive, the overarching mantra was to create a narrative of place. The resulting design not only transformed a tired 1980’s era building into a modern workplace, but also tells the story of the rich history of Quincy through architectural enhancements, materials, textures, accessories and graphics.

The history of Quincy’s shipbuilding and granite quarries is echoed in the main atrium’s new stonework, riveted column details, and custom metal coffee bar. A custom truss system was added to the atrium space to reduce the scale and create a feeling of intimacy above new stadium seating, and is also a nod to the underbelly of a ship’s construction. The colonial history of Quincy inspired a modern ‘fireplace’ hearth in the main café. Rich textiles and a wide variety of furniture enhance the café and create a ‘living room’ feel that will facilitate both socialization and employee collaboration.

The main lobby, elevator lobby, common areas, café, fitness center and locker rooms where were completely renovated with clean, contemporary finishes that speak to the area’s past but position the property as a modern workplace. Our team enhanced the design with custom graphics throughout the premises. Historical photographs of Quincy shipyards flank the elevator lobby, and the café area’s banquette seating is highlighted with historic railroad drawings that are screen printed on wood panels. Custom metal and wood shelving in the café space houses artifacts inspired by colonial history such as portraits of John and Abigail Adams.


The repositioning of 1200 Crown Colony Drive creates a truly unique office building experience unlike anything in Greater Boston. The building’s modern amenities and new technologies are designed to attract new innovative companies who will add a new story to the region’s rich history.

Contact Us
PREV
NEXT
i
×
×

All

Pri-Med

Brought onboard by Cushman & Wakefield, Fusion worked with Pri-Med to design a new office that would be unique to their needs. The challenge was their existing office layout and design didn’t resonate with their company image so a whole new look was needed. The team emphasized a desire for light, airy open spaces with a touch of sophistication and warmth that encouraged a sense of home for their headquarters.

Located between Newbury and Boylston streets, each side of the building had a great view of downtown. To maximize the amount of light in the space, offices and meeting spaces were pulled away from the window lines. Workstations were divided into teams that had its own unique collaboration area as an alternate work space. Utilizing the rich architecture, the bay windows provided perfect nooks for individual focus time. The café was tucked away towards the back as a hub removed from the open floor plate to create a cozy space for eating, meeting, and connecting. An adjacent conference room equipped with a motorized garage door allows this space to become an large meeting area with AV equipment.

Mixed metal accents at the glass fronts, hardware, decorative lighting, and furniture provided a layer of sophistication. Using wood through millwork, flooring and furniture provided warmth to the neutral textures of the carpets. Color was thoughtfully used in fun ways with wallcovering and ancillary furniture fabric. Faux brick walls complimented the Boston brick aesthetic completed with photography that encompassed their brand. Throughout the space, awards and recognitions were placed to display their proud history. Designed and built during a pandemic, Pri-Med is eager to fully start living in their new home.

Contact Us