Portfolio

Filter By All Featured Architecture + Interiors Blinker Branding 3D Visualizations
PREV
NEXT
i
×

Location:

Cambridge, MA

Area:

47,400 SF

Scope:

Architecture

Interior Design

Space Planning

3D Visualizations

Project Management

Custom Millwork Design

Programming & Visioning

Building Repositioning

Partners:

Redthread | VIA | NV5 | Lewis Lighting | Entegra Development & Investment, LLC | Acentech | Goldstein-Milano, LLC | Illuminate | Interface Flooring | Miliken Flooring | Armstrong Ceiling | Pappas

Photographer:

Images © 2019 Neil Alexander

×

Featured

Takeda Pharmaceuticals - 20 Sidney

Takeda Pharmaceutical's new office at 20 Sidney was formally a Shaw's grocery store that came with its own set of design challenges. These included a deep floor plate, a wall of no windows, a connecting parking garage and a conjoined hotel. Some of the benefits of the space were the open typical-shaped floor plan and the high ceilings.

 

Originally meant to be a flex office space for Takeda, this project evolved into a full office space for their Oncology department that expands across two floors. The first floor is designed to be a dedicated conference space for the campus that is flexible and accommodates multiple types of meetings and banquet style functions. A small café and catering room are included to accommodate and support larger events. The first floor is divided by an existing neighboring hotel into two separate sections - one that includes the conference center, café and catering room and the other consisting of the lobby and reception area.

 

The connecting staircase which brings you from the lobby to the second floor was added along with two large cafés on the second floor and multiple types of meeting and conference rooms. The remaining second-floor plan is dedicated to open office and workstations that accommodate 290 employees.

 

Both Takeda and Fusion wanted to create a unique design that considered the nature of the space and the existing conditions. The team decided that the best aesthetic approach should pursue an industrial look including dark flooring, reclaimed wood, exposed ceiling and an overall grey pallet.

       

During the test-fit planning phase, the second-floor office layout included two large circulation pathways connecting each public area in the space (the staircases, vestibules, and cafes). The large circulation pathways are defined by architectural wood elements and support wayfinding throughout the second floor as well as defining where the open offices would fit in the design. Takeda wanted an open floor plan, but to avoid having a sea of workstations, Fusion broke down the floor plate by adding groupings of phone, huddle and conference rooms. These groups help to break down the vastness of the second floor and make the space more manageable for employees.

   

Throughout the project, there was a large focus on the deep floor plate and making sure light would flow through the space. Fusion developed a 'hut' system with dropped VIA walls to create the illusion that light is passing through the office. Ceiling clouds also drop from the open ceiling to bring scale to the space and allow for acoustic separation from the exposed ceiling above. The result is a complete transformation from a supermarket to a modern, comfortable, and design-forward office space.

Contact Us
PREV
NEXT
i
×

Location:

Boston, MA

Area:

16,584 SF

Scope:

Architecture

Interior Design

Space Planning

3D Visualizations

Project Management

Custom Millwork Design

Furniture Specifications

Programming & Visioning

Partners:

Cushman & Wakefield | Lee Kennedy | Union Office Interiors | Illuminate | Interface

Photographer:

Matt Delphenich Photography

×

Featured

Optum Ventures

The Optum Ventures group prides themselves not only on their professionalism as a company but also on their passion and motivation as a team. Optum wanted their new office space to reflect both their diligent and collaborative nature as well as their welcoming and comfortable vibe. With plush furniture, textured materials and refined finishes, the Optum space greets teammates and guests alike with a bright freshness that is immediately apparent upon entry.

 

From the beginning stages, the office design has maintained the vision of having a choice of workspace, with multiple types of collaboration areas, conference rooms and breakout spaces. These areas, combined with the residential-style private offices and café, come together as a place for conducting productive business or enjoying casual leisure.

 

There are many opportunities for the Optum office to stand out through custom design details, including the floating wood-veneer baffles in open ceiling areas, the hot-rolled steel panels with custom signage, the unique millwork reception desk and the elegant cabinetry. Fusion, Optum Ventures, and the rest of the team brought different degrees of expertise, savvy and taste to the table to create a distinguished, unique and successful office design.

Contact Us
PREV
NEXT
i
×

Location:

Seaport

Area:

7,469 SF

Scope:

Architecture

Interior Design

Project Management

Programming & Visioning

Partners:

Corderman & Company, Inc. | Office Resources, Inc. | Newmark Knight Frank | NV5

×

Featured

Skyhook

Fusion Design Consultants Inc. was engaged by Skyhook for the relocation of their office to a 4th floor 7,469 SF suite in the Seaport. Skyhook is a global location network that specializes in location technology and intelligence. 


A key goal of the project was to create a flexible and functional space that supports collaboration but also provides privacy. We accomplished this by creating an open office with three large conference rooms, private phone booths and flexible collaboration areas.

 

The project began as a shell space with exposed brick and beam that we incorporated into the final design to highlight and accentuate the classic Boston architecture.

 

Skyhook's new space features a large café and lounge area complete with a ping-pong table to encourage camaraderie and interaction among employees. The open office is covered with idea-paint walls accented with Skyhook branding, a mix of sit and stand workstations and large windows that let in plenty of natural light.

 

The result is the perfect mix of classic Boston architecture and modern design.

Contact Us
PREV
NEXT
i
×

Location:

Waltham, MA

Area:

7,025 SF

Scope:

Architecture

Interior Design

Project Management

Custom Millwork Design

Furniture Specifications

Partners:

Vantage Builders | Red Thread | Illuminate | Porcelanosa | Division 9 Collaborative | Interface | FLOR | Harding Botanicals | Maharam

×

Featured

51 Sawyer Road

When entering the building, you encounter the lobby, where we removed the existing staircase that connected the 1st and 2nd floors. This helped to create an open and more spacious room. We gave the lobby a Southwestern, industrial vibe to create a warm and more inviting feel as opposed to the previous corporate look. The moss was added to the elevator walls to liven up with additional color and greenery into the space.

 

After walking through the lobby, you reach the full-service café. We decreased the size of the seating area in the café after conducting a survey that found the current size to be too large for the current traffic and therefore an inefficient use of space. The café, as well as the lobby, received upgraded seating to accommodate diverse needs ranging from meetings and remote work to eating lunch and socializing. At the back of the café, we created a TV niche and seating area enhanced with a lower in-look ceiling and a large wall graphic to evoke a boutique feel. We also completed a cosmetic refresh in the serving area adding new finishes, lighting, and updated millwork. The overall design has a mix of finishes that come together to create a modern, efficient and welcoming space.

Contact Us
PREV
NEXT
i
×

Location:

Concord, MA

Area:

25,795 SF

Scope:

Architecture

Interior Design

Space Planning

Project Management

Environmental Graphics

Partners:

J.Calnan & Associates | C3 Engineers | Paradigm Properties | Interface | J + J Flooring | Reflex Lighting | Go Graphix

×

Featured

Chenega

For this project in Concord, MA, the Fusion team worked alongside CBRE and Chenega Applied Solutions to deliver a fresh, modern office design for this specific end-user. The goal of the project was to provide an open, welcoming reception and café area, bookended by productive and efficient workspaces. The challenge was to meet a specific headcount via workstations while simultaneously providing pockets of collaboration and breakout space throughout.

 

The expansive café and presentation space include flexible touchdown areas, breakout booths and specialty lounge seating locations, including raised platforms with glass partitions for use as writable surfaces. The café is at the heart of the floor plate, tying the two open office wings together and bringing all users to one hub to meet, eat, or relax away from their desks. The café doubles as an all-hands meeting area and is outfitted with necessary presentation equipment for large groups, including speakers, video conferencing and screen share capabilities.

 

The glass fronts, wall graphics, and finishes create a cohesive design intent: to connect two seemingly-separated spaces by drawing them together in the center. The wood flooring stretches outward from this central café, widening at the two sides to form creative huddle areas at each. These pockets not only break up the clusters and rows of workstations but also function as productive work lounges for groups or individual focused work.

 

The most compelling and outstanding facet of this project is the presence of choice – end users of any type have multiple diverse areas to work quietly, meet with each other or simply take a break.

Contact Us
PREV
NEXT
i
×

Location:

Boston, MA

Area:

52,665 SF

Scope:

Architecture

Interior Design

Space Planning

3D Visualizations

Project Management

Furniture Specifications

Master Planning

Programming & Visioning

Environmental Graphics

3D Visualization

Brand Integration

Partners:

Cresa • AKF • JDL • COP • Applied Image • The Pappas Co • Illuminate

Photographer:

Matt Delphenich Architectural Photography

×

Featured

Hinckley Allen

Fusion Design Consultants, Inc. worked closely with Hinckley Allen on the re-stack and expansion of their existing Boston Headquarters. Inspired by the office’s amazing views of downtown Boston and the harbor, the newly finished space is bright, modern and airy while still maintaining the timeless and professional atmosphere of an established law firm.


A key goal of the project was increasing meeting space, which we accomplished by designing a more efficient layout. By restructuring the room sizes, the design now allows for increased conference seat count as well as additional informal meeting areas. A trio of spaces adjacent to reception was fit-out to be flexible, multi-use spaces that can transform from separate meeting rooms to one large meeting space or can be fully opened up for office social functions. 


Since the project was a mix of finish refresh and new construction, certain elements were determined to remain. Perhaps most dramatic was the finish refresh of the existing elevator lobby. We applied bright white paint to the existing dark woodwork, and with the introduction of new lighting and finishes, the lobby is now an elegant and welcoming first impression of Hinckley Allen’s timeless new office space.  

Contact Us
PREV
NEXT
i
×

Location:

Boston, MA

Area:

25,889 SF

Scope:

Architecture

Interior Design

Space Planning

3D Visualizations

Project Management

Programming & Visioning

Partners:

JDL Corporate Interiors | Cresa | AKF Group | McNamara Salvia Structural Engineers | Omnilight | Creative Office Pavilion

Photographer:

Fusion Design Consultants

×

Featured

Simon-Kucher & Partners, Strategy & Marketing Consultants

Simon-Kucher sought out Fusion to design their office space at their new location in downtown Boston. The office is in the heart of Boston and has expansive 360-degree views of the city. An important goal of this project was to design a space with bold personality and that reflects their company culture. Understanding that Simon-Kucher values collaboration and team spirit, we created a large café to encourage camaraderie and act as a central gathering place for employees.

The design aesthetic of the office works as an important factor in attracting, retaining and engaging new talent. Simon-Kucher was drawn to a warm, neutral color palette with industrial elements inspired by their other offices around the world. We added color and energy into the design with accents such as wallcoverings in the huddle rooms and blue barstools in the cafe. They also prefer the look of clean lines and dark accents throughout the office which we accomplished by using a dark grey paint on the ceilings and installing glass wall systems with black frames.

Simon-Kucher wanted their office to create a sense of belonging among their employees. We accomplished this goal by dividing the large floor plate into four neighborhoods each consisting of open-office style workstations, private offices, meeting rooms and a floating huddle room. We installed video conferencing capabilities in all meeting and conference rooms to support communication between all their offices around the world.

Contact Us